e-mail:  
jelszó:  
  elfelejtett jelszó
  regisztráció

termékeink

Gázkazán
Elektromos kazán
Gázkonvektor
Vízmelegítő
Szabályzó
Kiegészítők
Füstgázelvezetés
Szilárdtüzelés
Tároló
Leértékelt áruk
a kategóriarendszer kinyitásához
használja a kis ikonokat!
  termék-összehasonlító

Részletes kereső


Információk


Kedvenc termékeim

Jelentkezzen be honlapunkra és állítsa össze saját kedvenceit!

Kalkulátor

Számolja ki egyszerűen és gyorsan, milyen teljesítményű kazánra van szüksége!
Alapterület: m2
Belmagasság: m
Falszerkezet:  vissza

Épületek légtömörségi hibái

2012-03-16 16:24

Az épületek valós állapotának meghatározása az üzemeltető illetve a tulajdonos számára egyaránt fontos, hiszen az ingatlantól elvárható üzemeltetési költség,a gépészeti rendszerek milyenségén túlmenően,nagyban függ az ingatlan állapotától is. Az új épületek energetikai tanúsítása már 2 éve kötelező. Használt ingatlanok tulajdonváltozása, illetve bérbeadása esetében ez a kötelezettség ettől az évtől áll fent. Új épület esetében az ingatlan besorolása legtöbbször energetikai számítások alapján történik, így sok esetben rejtve maradnak a kivitelezési hibákból eredő veszteségek. A különböző épületszerkezeti elemek találkozásánál hőhíd alakulhat ki. Ennek veszélye nagyban függ a homlokzatszigetelés milyenségétől. A nyílászárók beépítése során a tokozat és a fal találkozásának megfelelő szigetelése jelentős befolyással bír az épület tényleges hőigényének alakulásában.
Csupán a tervdokumentációra hagyatkozó energetikai számítás az épület elvi hőigényének meghatározására szolgál. Az emberi tényező nemhagyható figyelmen kívül a tényleges helyzet megállapításánál. Használt épületek esetén az elhasználódás fokánakmegállapításaműszeres vizsgálat nélkül nem lehetséges. A gázzal töltött, ragasztott nyílászárókból a gáz eltávozhat,ami a nyílászáró hőszigetelő képességét drasztikusan csökkenti.A fa nyílászárók vetemedése is jelentős hőveszteséget okozhat.Az ingatlan valós állapota termográfiás vizsgálatokkal igen jól meghatározható.Természetesen e vizsgálatok csak téli időszakban végezhetők, amikor jelentős különbség van a bel- és a kültér hőmérséklete között. Az épület veszteségei ilyenkor válnak jól láthatóvá a hőképeken. A mérést azonban körültekintően, az időjárási viszonyok figyelembe vételével és statikus hőmérsékletű épületen kell elvégezni. A vizsgálathoz használt műszer termikus érzékenysége, illetve natív felbontása alapvetően meghatározza a hőkép minőségét, ami a szivárgási helyek feltárása szempontjából alapvető fontosságú. Amennyiben a hibák pontos helyének meghatározásán túlmenően a veszteségeket számszerűsíteni kívánjuk, a falszerkezetek illetve nyílászárók hőátbocsátási tényezője speciális műszer segítségével megmérhető.Ez a vizsgálat azonban a hőkamerához hasonlóan csak téli időszakban végezhető el, amikor a kül- és a beltér között jelentős, legalább 15 °C-os hőmérsékletkülönbség van. Számos mérőeszköz és mérési lehetőség áll a szakemberek rendelkezésére a gépészeti berendezések állapotánakmeghatározásához is. Nem ritkán a hibafeltárás és a javítás költsége már rövid távon is kevesebb lehet, mint az üzemeltetés többletköltségei. Az elégtelen szellőzés, vagy éppen a túlzott huzathatás jelentősen befolyásolhatja komfortérzetünket,ami az irodaépületek esetében negatívan hat a dolgozók teljesít-ményére. Az épületszerkezeti hibák pedig olyan állagromláshoz vezethetnek, amelynek elhárítása és a negatív folyamatok visszafordítása nagyon nehéz és költséges feladat. Fűtő- és klímaberendezések esetében az időszakos műszeres átvizsgálás elengedhetetlen. Ezt az aktuális jogi szabályozáson túlmenően a tényleges műszaki biztonság és a költséghatékony működés is szükségessé teszi. Nagyon fontos, hogy a mérésen alapuló diagnosztika, hibafeltárás, valamint beszabályozás a megfelelő mérési pontosságot biztosító mérőeszköz segítségével történjen. Ha például a tüzelőberendezés beszabályozásához olyan műszert használunk, amelynek mérési pontossága jelentősen eltér az elvárhatótól,a hibás értékre történő beszabályozás könnyen balesetveszélyt is okozhat. A klíma- és szellőző rendszerek beszabályozása szintén méréssel történik. A rendszer által szállított légmennyiség az áramlási sebesség és a keresztmetszet alapján számítható ki. Nagy átmérőjű légcsatorna esetén már néhány tized méter/szekundum mérési pontatlanság is jelentős légmennyiség-eltérést okozhat,ami kritikus lehet a megfelelő légcsere szempontjából.
Célszerű valamennyi mérési feladatra azonos gyártmányú műszerparkot kialakítani, mivel egy-egy műszer számos különböző feladat elvégzésére is alkalmas lehet. Így sok esetben elég a meglévőműszert csupán új érzékelőkkel ellátni az újabb feladatok elvégzéséhez.A testo gyártmányválasztékában valamennyi, az épület- és gépészeti-diagnosztikához szükséges műszer rendelkezésre áll, amelyek segítségével a hibák nagy biztonsággal feltárhatók, illetve a gépészeti rendszerek precíz beszabályozása elvégezhető.

Forrás: Magyar Épületgépészet
Engel György
termékmenedzser

  visszaAkciós termékeink
Ariston kazán

Ariston Clas Premium EVO 24 EU fali kondenzációs kombi gázkazán


Listaár: 426 819 Ft
Akciós ár: 251 455 Ft

Kazán

Saunier Duval SEMIA CONDENS F25 fali kondenzációs kombi gázkazán


Listaár: 311 277 Ft
Akciós ár: 238 263 Ft

Ariston kazán
Ariston kazán

Ariston Genus Premium EVO 24 fali kondenzációs kombi gázkazán


Listaár: 465 963 Ft
Akciós ár: 271 926 Ft

Immergas kazán

Immergas Victrix 26 KW fali kondenzációs kombi gázkazán


Listaár: 468 630 Ft
Akciós ár: 282 567 Ft

Immergas kazán

Immergas Victrix 24 KW X fali kondenzációs fűtő gázkazán


Listaár: 448 056 Ft
Akciós ár: 285 260 Ft
Kombi gázkazán

Baxi kazán

Baxi Luna Duo-Tec 1.24 fali kondenzációs fűtő gázkazán


Listaár: 422 402 Ft
Akciós ár: 376 991 Ft

Kombi kazán

Baxi Luna Duo-Tec 24 fali kondenzációs kombi gázkazán


Listaár: 424 561 Ft
Akciós ár: 378 920 FtSaunier Duval kazán

Kazán

Kombi gázkazán


0 db terméket tartalmaz
összesen 0 Ft értékben
  kosár részletes tartalma
  gyorsnézet

Ügyfélszolgálat


Műszaki segítség:

06-20-519-71-71


Műszaki segítség:

muszaki@kazanwebaruhaz.hu


Ügyfélszolgálat e-mail:

Küldéshez katt ide

vlmerchants


Márkáink


Hírek

Hallott-e már a víz- és savharmatpontról?

2015-03-27 14:58
A kondenzációról röviden.
  bővebben

Nagy változás jön a gázkazánoknál!

2015-01-12 9:14
Közölte a Magyar Energiahatékonysági Intézet(MEHI)szeptember 26-ától energiacímke kerül a gázkazánokra is.
  bővebben

E-számla bevezetés

2014-11-04 14:14
Kazanwebaruhaz.hu oldalt üzemeltető VL Merchants Kft. 2014.november 3.-tól e-számlát állít ki legtöbb esetben a vásárláshoz.
  bővebben

Gázfűtési veszélyek korszerűsítéskor

2013-09-03 15:13
Bonyolult világban élünk, amelyet számtalan törvény és rendelkezés szabályoz, s ezeket saját érdekünkben be kell tartanunk.
  bővebben

Fűtésszabályozás korszerű eszközökkel

2013-09-03 14:44
A fűtési energia-megtakarítást sokféleképpen el lehet érni, a meglévő fűtési rendszer tudatos használatától kezdve a korszerű fűtési rendszer és fűtésszabályozás kiépítéséig.
  bővebben
  hírarchívum


Kezdőoldal Á.SZ.F Garancia
VL Merchants Kft.
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz