Díjmentes szolgáltatások
 

o

Mérnöki tanácsadás

o

Kéményméretezés

o

Radiátor méretezés

 

 

Hasznos tippek ! Íratkozz fel hírlevél sorozatainkra !

 

E-mail cím:*
Keresztnév:*
Megfejthetetlen miből is áll gázszámlája? érdekel
Tényleg száll a por padlófűtésnél? érdekel
10 hiba kémény kialakításánál! érdekel

 

Cikkek

arr3Közel fél évszázados padlófűtésAz olaszországi Lodi városában található az egyik legnagyobb román stílusú katedrális Lombardiában.... arr3A jövő gázkészüléke Kondenzációs technikaA kondenzációs gázkészülékek elve már évtizedek óta ismert, azonban a gáz árának drasztikus... arr3Elektronikus szobatermosztátok programozásaTermészetes igényünk, hogy a téli hónapokban is kényelmesen és komfortosan érezzük magunkat fűtött...

Kapcsolódó termékek
Kapcsolósó termékek

A tervezéshez, a kiválasztáshoz, a beépítéshez vagy akár a garanciához szükséges kapcsolódó termékek kiválasztásában segítséget nyújtunk vásárlóinknak. Nagyon fontosnak tartjuk itt kiemelni azt, hogy mérnökeink tervezői jogosultsággal és több éves tervezői és kivitelezői tapasztalattal rendelkeznek az épületgépészeti rendszerek területén. (referenciák)

Fontos lehet vásárlóinkat tájékoztatni a garanciális (garanciális feltételek), a műszaki beépítéshez és átadáshoz szükséges feltételekről, valamint a szükséges kapcsolódó termékekről. Ezzel rengeteg időt és költséget takaríthatnak meg.
A kapcsolódó termékek nemcsak a beépíthetőséget gátolhatják, tehát mindenképpen szükségesek lesznek a beépítéshez és azt később újabb szállítási, és egyéb költségeken lehet beszerezni, de az optimális működéshez is szükségesek.
Az egyes konkrét termékekhez „Kapcsolódó termékeket” a termékoldal alsó részén lévő menüsorban találhatjuk meg.
A legáltalánosabban előforduló kapcsolódó termékek, melyeknek kiválasztásához mindenképpen kérje tanácsunkat, illetve csak a már említett „Kapcsolódó termékek” közül válaszon:

GÁZKAZÁNOK

Gázkazánokhoz tartozó szabályzó helyes kiválasztása

Itt meg kell jegyeznünk, hogy sajnos az esetek nagytöbbségében egyáltalán nem vásárolnak gázkészülékeikhez a vevők szabályzót. Jobb esetben a nálunk is megtalálható olcsóbb kategóriás ki-be kapcsolós termosztátot válasszák, esetleg ezek programozható változatát.
Javaso
ljuk, azonban minden gázkazán vásárlónknak a készülék gyártója által, a készülékhez ajánlott akár hagyományos akár programozható termosztátokat, de leginkább időjáráskövető szabályzó megvásárlását. A saját szabályzó nemcsak ki és be kapcsolja a gázkészüléket, de alkalmas a lángmodulációra is, így a rendszer jóval magasabb hatásfokkal fog üzemelni. A programozhatóság újabb költségcsökkentő tényező, hiszen minden időszakban a megfelelő hőmérsékletet tudjuk tartani, így módunk van a program szerint csökkentett üzemmód beállítására is, a megfelelő időszakokban. Az időjáráskövető szabályzó tekinthető a leg energiatakarékosabb szabályozási formának, melynek elektronikus részét általában már a kazánok tartalmazzák, így csak külső hőmérséklet érzékelő megvásárlására van szükség, de emellett mindenképpen javasoljuk, a már említett belső saját termosztát elhelyezését is.

A gázkazánokhoz kacsolható megfelelő szabályzó kiválasztásában is lehet tévedni, a kazánhoz nem kapcsolható szabályzó megvásárlásával.

Turbós és kondenzációs gázkazánokhoz kapcsolódó kéményrendszer és indító idom kiválasztása

Akár turbós vagy kondenzációs gázkazán cseréjéről, vagy új készülék vásárlásáról legyen is szó, szükség lesz a gázkészülékhez tartozó kémény füstelvezető rendszerének átadására, melyhez a kéményseprő vállalat minden esetben kéményméretezést kér. A kéményméretezés elvégeztetése mindemellett fontos saját biztonsága érdekében és a fölösleges kéményelemek megvételének elkerülése miatt is.

Ezt mi turbós vagy kondenzációs kazán vásárlása esetén elkészítjük díjmentesen Önnek.

Ez természetesen jelenti a megfelelő rendszerű, elvezetési típus kiválasztását, és a szükséges idomok meghatározását is, melyben a megrendelő egy adatlap segítségével egyszerűen meg tudja adni részükre a szükséges adatokat. (kéményméretezés részletesen)

Amennyiben kéményméretezésünkre nem tart igényt, úgy mindenképpen szükségesnek tartjuk elsősorban a kazánhoz és a kiválasztott kéményrendszerhez tartozó indító idom megvásárlását, hiszen ennek csatlakozása termék specifikus, így a későbbiekben bármilyen kéményrendszerhez kapcsolja is, erre szüksége lesz. Ez lehet 60/100, 80/125 és 80/80 mm méretű a kéménytől függően, melynek kazánoldali csatlakozásának mérete gyártónkként eltér.

A kéményrendszereknél fontos még megemlítenünk, hogy akár a kivitelező, akár tervező válassza is azt ki, mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a kiválasztott kazánnak legyen a kiválasztott kéményrendszerrel összeépítési engedélye.

SZILÁRDTÜZELÉSŰ KAZÁNOK

Szilárdtüzelésű kazánok működéséhez szükséges kiegészítők

Szilárdtüzelésű rendszerének biztonságos működéséhez, melyet szabvány is előír, mindenképpen szükséges először is biztonsági hűtő beépítése, valamint a jó hatásfokú és komfortos rendszerhez nélkülözhetetlen puffertároló és ehhez kapcsolódó keverőszelep elhelyezése. Ezek típusának és méretének meghatározásában is segítséget nyújtunk, de természetesen ezeket, a rendszerelemeket egyszerűen oldalunk alján „Kapcsolódó termékek”-nél is megtalálja, speciálisan a megfelelő készülékhez kiválasztva. (korszerű szilárdtüzelésű rendszerek kialakítása részletesen)

A könnyű begyújtás végett minden szilárdtüzelésű kazánunkhoz ajándék alágyújtós csomagot adunk ajándékba, ami lényegesen megkönnyíti a szilárdtüzelésű kazánokban való begyújtást. Javasoljuk, hogy a vegyes tüzelésű kazánjába a vastag tüzelőanyagot alulra, a vékonyat fölé, majd a papírt a rakás tetejére és végül az alágyújtóst a legtetejére tegye. Ezután gyújtsa meg a gyújtóst és csukja be a kazán töltőnyílását. Ennek a begyújtási módnak az előnye az, hogy a kazán vizes táskáit közvetlenül éri a láng, biztosítva a gyorsabb felmelegedésüket, megelőzve ezzel a szilárdtüzelésű készüléke kátrányosodását.

RADIÁTOROK

Radiátorokhoz szükséges kiegészítők meghatározása

A kiegészítők kiválasztása, noha egyszerűnek tűnhet, de itt is számos adottságot kell figyelembe venni, és ezek tudatában meghatározni őket. Tudni kell a kialakítás módját, csatlakozási méreteket, a kiválasztott szelepek tulajdonságait (pl.: milyen termofej helyezhető rá) tartalmazza e az egyes elemeket a radiátor ára vagy sem.

A radiátor tartók nagy része a radiátorral egybe csomagolt, és azt a radiátor ára tartalmazza, de több esetben is, azt külön kell megvásárolni. Mi általában a külön megvásárolható tartók közül az univerzálisat szoktuk ajánlani, mivel az bármelyik radiátor típushoz alkalmazható.

A légtelenítő és végdugó a tartóhoz hasonlóan nem minden típus tartozéka, így ezt is külön kell megvásárolni. A mi általunk ajánlott univerzális tartóval egy csomagban adjuk a légtelenítő és végdugó készletet. A tartók darabszámánál figyelni kell a radiátor hosszúságára, mivel 1700 mm felett általában 3 db tartóra van szükség. A tartó típusát az elhelyezés is meghatározza, mivel konzolos kialakítást kell például alkalmazni az üvegfelület elé helyezett radiátoroknál, és itt figyeljünk a radiátor típus kiválasztására is, hiszen mindkét oldala tartómentesnek kell lenni.

A szükséges radiátor szelep kiválasztása talán még bonyolultabb feladat, mint az előbbiek, hiszen itt nem csak a radiátor pusát kell figyelembe venni, de azt is, hogy milyen hozzá kapcsolódó csővezeték rendszert használunk. Egyrészt előfordul, de már egyre ritkábban a falon kívül vezetett csőrendszer, ehhez természetesen külső radiátorszelepeket használunk sarok vagy egyenes kivitelben és kompakt radiátort. Az esetek nagy részében már (főleg új építésnél) padlóban vagy falban vezetett csőrendszer kerül kiépítésre, mely lehet fal vagy padló felöli kiállással, és így a radiátorszelep is lehet külső és beépített szelep esetén is sarok vagy egyenes kivitelű. A használt csővezeték típusa határozza meg a szükséges radiátorszelep méreteket, illetve műanyag vagy részcső csatlakozásnál a hozzá kapcsolódó csavarzatok méretét.
A k
iválasztott radiátorszelep menete határozza meg egyértelműen a hozzá csatlakoztatható termofej méretét, melyből az összes gyártónál szinte mindet lehet kapni, így ezt is (vagyis a termosztatikus fejet) főleg esztétikai szempontok alapján válasszuk meg.

KOMPLETT ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Ha melegvíz előállítását indirekt tárolóval vagy napkollektorral képzelte el, vagy a kombi készülékeknél nagyobb mennyiségű és egyenletesebb melegvíz előállítást szeretne, és nem akarja részeiből maga kikeresgetni hőközpontja elemeit, tekintse meg komplett gázkazános és napkollektoros rendszereinket, amelyek előre összeállítva tartalmazzák a kazán, a tároló, a szabályzó, és még a napkollektorok elemeit és azok összes kiegészítőjét is.


Természetesen a felsoroltakon kívül még számos kiegészítő elemet is megvásárolhat a kiválasztott gyártó termékei közül, ezeknél viszont felhívjuk figyelmét, hogy az egyéb kiegészítőknél, mint fűtési és vízoldali csatlakozások, vagy hidraulikai modulok, egyszerű fűtéstechnikai termékekből is összeállíthatók azok jóval kedvezőbb áron.


Ezt azért tartottuk fontosnak megemlíteni, mert nem célunk a vásárlókkal fölösleges költségek kifizettetése, hanem a megrendelőt korrektül tájékoztatva költség hatékony, és kiemelkedő ár minőségű arányú rendszer kialakítása.

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

 

NTEyNTY1